Yoga bij Sanga

Tijd & Ruimte om te Verdiepen

 

Scroll wat verder naar beneden om het up te date rooster te zien en door te browsen naar de inschrijfpagina.

 

Vaste lessen & Verdiepende specials.

Sanga en yoga betekenen beiden verbinding, samenkomst en contact. Verbinding staat dan ook centraal tijdens de lessen die Sanga geeft. Dit gebeurt op verschillende manieren.

 

In de lessen
 • Yogalessen duren 1,5 uur. Zo is er genoeg tijd om ook aandacht aan meditatie en visualisatie te geven, om nóg meer te zakken en te ontspannen tijdens de les, om te vertragen.
 • Tijdens de yogalessen wordt je uitgenodigd verbinding te maken met je lichaam en geest. Door middel van beweging en in verbinding met je adem. In alle lessen staan rust & ontspanning centraal. Vanuit daar wordt de beweging ingezet.
In de specials
 • Yoga Specials duren doorgaans 2,5 uur.
 • In de specials zullen, naast yoga, andere aspecten van mindfull Zijn en holistisch/energetisch werk aan bod komen. Denk aan het werken met klanken, muziek, beweging, zachte aanrakingen en afgestemde geursprays.
 • Transformatieve visualisaties, een innerlijke reis, is een groot onderdeel van de specials. We zakken met yoga in het lichaam, en maken een innerlijke reis naar jouw Kern, jouw Zijn.

 

Iedereen is welkom om aan te sluiten. Je hoeft geen ervaring te hebben en ook niet flexibel te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een open en nieuwsgierige mind. Kom mee ontdekken!

Het aanbod.

Het up to date rooster zie je hieronder en via momoyoga (de online inschrijftool).

Nieuw bij Sanga of nieuw met yoga? Volg een proefles*! Inschrijven hiervoor kan via momoyoga, maar je mag me ook mailen. Mocht je een andere vraag hebben, ik beantwoord ze graag voor je.

 

*Een special is niet met een proefles te volgen.

Yoga Specials

Door het lichaam over te geven aan yoga asana’s, mindful bewegen & een bewuste ademhaling, werken we geleidelijk toe naar een meditatieve staat van zijn. Van staande & zittende houdingen kom je uiteindelijk ontspannen liggen. De reis naar binnen kan beginnen. Je bent klaar voor een krachtige visualisatie die je verbinding laat maken met je innerlijke belevingswereld.

 

Het doel van deze reis? Dat jij je opnieuw verbindt met je Kern. Je Ziel. Welke boodschap ligt daar besloten? Vanuit ontspanning, zachtheid en in een veilige ruimte mag Alles er zijn. Jouw blijdschap, verdriet, woede, tranen en geluk. Je stem, je lichaam, je gedachten. Jouw hele Zijn wordt uitgenodigd op de mat.

Naast yoga en visualisatie wordt tijdens de special gebruikt gemaakt van muziek & zang, zachte aanraking en geur.

 

Restorative yoga

Deze yoga is geschikt voor iedereen. Met name als je last hebt van stress of burn-out klachten ervaart, als je energie laag is en wanneer je moeite hebt met het lichaam ontspannen door pijn of overactiviteit.

 

Restorative yoga (herstellende yoga) is erop gericht om lichaam en geest weer met elkaar te verbinden en tot rust te laten komen. Het lichaam wordt ondersteunt zodat het alle (spier)spanning los kan laten. Dit activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Chronische stress krijgt de mogelijkheid het lichaam te verlaten, terwijl het zenuwstelsel, spieren & organen tot rust kunnen komen. Ook het sympathisch zenuwstelsel, dat de vecht-, vlucht- of freezereactie veroorzaakt, komt in balans. We zoeken een diepe laag van ontspanning op. Maar denk niet dat je niks doet; ontspanning vereist Bewust-Zijn & alertheid. Je fysieke lichaam, emotionele lichaam en denkende lichaam komen weer met elkaar in balans.

 

Sanga yoga, yin

Yin yoga werkt verdiepend op het bindweefsel omdat we langer in houdingen verblijven. Spieren worden op een diepere laag versterkt. Naast de typische yin yoga asana’s is er deze les ruimte ook voor energetische verbindingen. Door bijvoorbeeld bewust te gronden, stil te staan bij de energie van het hart, te werken met klanken en muziek of door (visualisatie) meditatie, worden niet alleen spieren, maar ook je emoties & gedachten getraind.

 

Waar klassieke yin yoga vooral bestaat uit zittende en liggende houdingen, is de yin yoga die je bij Sanga volgt dus ook gericht op de energie in het lichaam en die leren herkennen. We hebben allemaal een prachtig lichaam gekregen met enorme zelfherstellende mogelijkheden en die gaan we op verschillende manieren ontdekken in deze les.

Les geboekt? Leuk!

 • Draag naar de les makkelijk zittende kleding,
 • Eet tot ongeveer 1,5 uur vooraf aan de les niet of eet een lichte maaltijd,
 • Kom op tijd, zodat je je rustig kunt voorbereiden,
 • De ruimte is +/- 15 minuten voor aanvang van de les geopend,
 • Focus tijdens en voorafgaand aan de les, zoveel mogelijk op jezelf en je eigen energie,
 • Op locatie vind je een mat, bolster en dekens. Als je eigen spullen wilt meenemen, mag dat natuurlijk,
 • Lichamelijke of geestelijke bijzonderheden? Laat het mij weten, dan kan ik je daarin begeleiden.

Prijzen

 

Yoga Special  – €33

 

Proefles – €12,50

 

Losse les – €19

 

5 lessen – €87,50
10 weken geldig

 

9 lessen – €153

15 weken geldig