Cirkels & Ceremonies

 

Speciaal voor Vrouwen. Let’s Sanga

GroepsJourneys & Vrouwencirkels

Verbinden met de Seizoenen & de Maan

 

Afstemmen op de cyclus van de maan

De maan doet er ongeveer 28 dagen over om een rondje rond de aarde te maken. Deze cyclus van 28 dagen is, zoals je waarschijnlijk weet, de reden dat onze maanden zijn zoals ze zijn. Er zijn jaarlijks 12, en eens in de 3 jaar 13, manen. Iedere nieuwe maan staat in een ander dierenriem teken en draagt een andere energie, die is afgestemd op dat teken & op het seizoen waarin we op dat moment leven.

 

De Seizoenen

Winter, Lente, Zomer & Herfst, ze hebben alle vier hun eigen kwaliteiten. Het leven wordt cyclischer, zachter en meer in Flow wanneer je je kunt overgeven aan het komen en gaat van de (kwaliteiten) van de seizoenen. De Winter is bijvoorbeeld niet het moment grote, nieuwe projecten op te zetten. De Zomer staat niet bekend om het naar binnen keren. De passende kwaliteiten van het Seizoen Voelen & Inzetten nemen we mee tijdens de cirkels & ceremonies, om steeds een beetje dieper in onze eigen Natuur te zakken.

 

Voel jij ook dat je een terugkerend moment kunt gebruiken om af te stemmen op jouw eigen Natuur, je eigen energie, processen, wensen & behoeftes? Dan zijn nieuwe en/of volle maan fijne momenten om mee te beginnen.

InnerEssence GroepsJourney

Een InnerEssence GroepsJourney is een reis naar binnen. Naar jouw Essentie. Ook nu wordt er niks van jou verwacht, behalve dat je aanwezig durft te zijn in dit moment. Je ligt op een matje, maakt het jezelf comfortabel, en geeft je over.

Ik begeleid je tijdens deze Journey. Met mijn liefdevolle aanwezigheid creëer ik een veilige ruimte voor jou om in de zakken, zodat je contact kunt maken met jouw Essentie, precies zoals die zich Nu aandient.

En dat kan op allerlei manieren zijn. Maak je geen zorgen, er gebeurt nooit iets wat jouw systeem niet aan kunt, jij kunt jezelf dragen.

Sensaties die kunnen langskomen zijn:
Fysiek – trillen, willen bewegen
Mentaal – antwoorden op vragen die vanbinnen Weten
Energetisch – tintelingen ervaren, energie voelen stromen
Emotioneel – huilen, lachen, boos worden

Vrouwencirkel

Nieuwe & Volle maan zijn fijne momenten om te verbinden, met Jezelf en met elkaar. Waar sta je op dit moment, welke thema’s spelen er in jou? Luister je naar wat je van binnen voelt, waar je behoefte aan hebt, of ben je geneigd te negeren wat je van binnen hoort en te handelen vanuit een gevoel van ‘moeten’, vanuit ’te kort’ of een gevoel van ‘niet goed genoeg zijn’?

Terugkeren naar een gevoel van flow en acceptatie gaat gemakkelijker als je regelmatig stil durft te staan & twijfels of angsten vanuit zachtheid met elkaar deelt. Vrouwencirkels zijn en manier om in te tunen op het Hier en Nu & om vanuit neutraliteit en liefde naar elkaar te luisteren, zonder oordeel. 

In deze cirkel worden handvatten aangereikt die het gemakkelijker maken om in het Hier en Nu te zijn & de situatie te omarmen zoals die is. Omdat in het Hier en Nu Alles aanwezig is, vinden we het vaak moeilijk daar te zijn. Want Alles is best veel. Maar dat is oké.

Cacao & Ceremonie

Pure cacao, zoals we dat tijdens de ceremonie tot ons nemen in de vorm van een drank, is een complex product van de natuur en wordt in grote delen van de wereld vanuit de Oudheid als plantmedicijn gebruikt. Cacao wordt gezien als medicijn van het hart. Het is een zacht medicijn, waarvan je niet gaat hallucineren, maar het maakt het makkelijker om in het hart & het lichaam te zakken. Dit heeft ook te maken met de stoffen die erin zitten; magnesium ontspant de spieren, dus ook het hart, maar jodium, koper en o.a. ijzer stimuleren de kwaliteit van het bloed, waardoor het hart licht wordt gestimuleerd en warmer kan aanvoelen. Cacao nodigt uit om vanuit liefdevolle vriendelijkheid te voelen waar je zit in je proces, en waar je behoefte aan hebt.

 

Weet: het plantmedicijn wil mét jou samenwerken. Deze samenwerking kan zich uiten in de vorm van inzichten, beelden, emoties, sensaties in het lichaam. Omdat we cacao als plantmedicijn inzetten, nemen we het tot ons in de vorm van een ceremonie. Een ceremonie, of ritueel, is een bewuste manier van verbinden. Deze bewuste verbinden zal op verschillende manieren, terug komen in de GroepsJourney en Vrouwencirkel. Laat je verrassen & onderzoek vanuit nieuwsgierigheid wat deze bewuste manier van Verbinden met je doet.

Elementen die in een journey of cirkel (kunnen) zitten

 • Verbinden met je Essentie*
 • Cacao ceremonie
 • Meditatie & Visualisatie*
 • Ondersteunende Yoga
 • Orakel kaarten / tarot
 • Muziek, zang & klanken*
 • Dans, beweging
 • Geursprays / aromatherapie
 • Oefeningen vanuit Metta (liefdevolle vriendelijkheid)
 • Rituelen (voor vergeving, reiniging..)
 • Dromen & wensen verankeren (nieuwe maan)
 • Vergevingsrituelen (volle maan)

 

*Deze elementen zitten in alle Journeys en Cirkels.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de agenda & nieuwe cirkels of ceremonies? Schrijf je dan onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief en check met regelmaat de website!