Liefdevolle Vrouwencirkel

 

Je hebt behoefte aan verbinding met je intuïtie, je wilt graag liefdevol en zacht zijn naar jezelf.

 

Maar hoe doe je dat? En hoe doen anderen dat?

Een vrouwencirkel is een vorm van verbinding met anderen vrouwen waarin – voor mij althans – het uitgangspunt is een veilige bedding te creëren, waarin je mag ontdekken dat jij niet de enige bent die tegen bepaalde patronen, problemen en vraagstukken aanloopt. Jij bent niet de enige met twijfels, onzekerheden en vragen.

In de vrouwencirkels die ik organiseer gaan we op verschillende manieren op zoek naar de liefdevolle verbinding met jezelf én met elkaar. Deze helende cirkels zijn bijzonder door de verschillende elementen die erin verwerkt zitten. Hieronder lees je er meer over.

Het zelfherstellend vermogen van het lichaam & de cyclus van de vrouw.

De samenkomsten van deze helende cirkel kenmerken zich door te verbinden met de eigenschappen van nieuwe maan en volle maan (die overeenkomen met de eisprong en ovulatie). Met nieuwe maan zakken we dieper in intentie, ceremonie en rituelen. Denk bijvoorbeeld aan een cacao of matcha ceremonie, of het ritueel van stilte, samen zingen en het ritueel van het visualiseren van je dromen.

Wanneer het volle maan is stemmen we af op ons hart, we delen vanuit ons hart. We luisteren met onze hele Zijn naar elkaar, niet om te kunnen reageren, maar om de ander te Zien en Erkennen. Dit oefenen we samen. Afhankelijk van wat er gedeeld wordt, kan het zijn dat we een oefening doen om veiligheid in onszelf en de groep te mogen voelen, zullen we samen zingen om ons te verbinden met dat wat in ons leeft, schrijven we op wat we mogen loslaten en verbranden we het papier. Dat soort magische elementen komen tijdens deze cirkels langs.

 

Met elkaar zetten we onze dagelijkse patronen in het licht. We maken bijzonder wat we gewoon zijn gaan vinden en zoeken samen naar verbinding. Liefs, Kim

Zomer Cyclus

Eind mei starten er twee Vrouwencirkel groepen. Er zijn maximaal 7 plekken per groep. Via de knop hierboven kun je je inschrijven voor de nieuwe maan ceremonies & volle maan vrouwencirkels. Er zijn in de zomer periode (van eind mei tot begin augustus) 4 samenkomsten, onevenredig verdeeld over de hiervoor genoemde maanden. Samenkomsten duren 2 uur.

Je kunt je inschrijven voor alle 4 samenkomsten, of voor 2 ervan. Schrijf je hier in, wees welkom!

Wat anderen zeggen over vrouwencirkels, Sanga & Kim

Kim heeft een ongekend natuurlijke wijze van faciliteren en space holden. De zorg die in de ruimte is gestoken, de aanwezige objecten en de altaren zijn voelbaar.

Als deelnemer voel je de stevigheid van voorbereiding en verder sluit Kim intuïtief naadloos aan op de behoeftes van de groep in-het-moment.

Voedend. Verbindend. Plezier.
Onwijs onder de indruk!

10/10 would recommend.

– Iefke

Wat een heerlijk moment voor jezelf waarin alles mag en niets hoeft. Ik kan weer ademen, laat los en voel mijn buik weer. Kim stemt af op de groep en kan prachtig zingen, dan mag ze nog meer inzetten.

– Roselie

Hele fijne middag gehad bij Kim. Veilige setting & heel mooi vormgegeven. Kijk er goed op terug vanwege de mooie inzichten die ik heb mogen krijgen. Aanrader!

– Eveline

Verbinden met de Seizoenen & de Maan

 

Afstemmen op de cyclus van de maan

De maan doet er ongeveer 28 dagen over om een rondje rond de aarde te maken. Deze cyclus van 28 dagen is, zoals je waarschijnlijk weet, de reden dat onze maanden zijn zoals ze zijn. Er zijn jaarlijks 12, en eens in de 3 jaar 13, manen. Iedere nieuwe maan staat in een ander dierenriem teken en draagt een andere energie, die is afgestemd op dat teken & op het seizoen waarin we op dat moment leven.

 

De Seizoenen

Winter, Lente, Zomer & Herfst, ze hebben alle vier hun eigen kwaliteiten. Het leven wordt cyclischer, zachter en meer in Flow wanneer je je kunt overgeven aan het komen en gaat van de (kwaliteiten) van de seizoenen.

Daarom worden de vrouwencirkels in 4 cycli vorm gegeven. Ieder seizoen stemmen we af op de energie van dat seizoen. Voelen we of wij innerlijk gelijk lopen met de seizoenen buiten, of niet. Hier helderheid in krijgen is super waardevol, omdat het verzachting kan geven op jou proces, op jou manier van door het leven bewegen. Want daarin ben je Uniek.

De Winter is bijvoorbeeld niet het moment grote, nieuwe projecten op te zetten. De Zomer staat niet bekend om het naar binnen keren. De passende kwaliteiten van het Seizoen Voelen & Inzetten nemen we mee tijdens de cirkels & ceremonies, om steeds een beetje dieper in onze eigen Natuur te zakken.

 

Voel jij ook dat je een terugkerend moment kunt gebruiken om af te stemmen op jouw eigen Natuur, je eigen energie, processen, wensen & behoeftes? Dan zijn nieuwe en/of volle maan fijne momenten om mee te beginnen.

Blijf op de hoogte van de volgende vrouwencirkel door je onder aan de pagina in te schrijven voor de nieuwsbrief of check de link hieronder. Op mijn Hipsy Pagina vind je alle losse events die op dit moment gepland staan. Via Momoyoga kun je je inschrijven voor Vrouwencirkels die tijdens de seizoenen in een cyclus georganiseerd worden.